petak, 7. kolovoza 2015.

ROLICE S KREMOM OD VANILIJE! HVALA SEKI NA PREDOBROJ KREMI OD VANILIJE!!!


SASTOJCI:

500 g zamrznutog lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jajeZA KREMU:

1 Želatina Dolcela By Podravka
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
3 žumanjka
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 ml vrhnja za šlag
ZA POSIPANJE:

šećer u prahuPRIPREMA ZA ROLNICE

Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
Ovako izgledaju kalupi.
A ako nemate ovakve kalupiće...evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće :)
A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE :)
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.
Napomena
Ne ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako). :)

0 komentari:

Objavi komentar